Pomarańcze i czerwone winogrona pomagają w walce z otyłością i cukrzycą

Ludzie, którzy chcą schudnąć powinni często jeść pomarańcze i czerwone winogrona. Te dwa produkty, zdaniem naukowców z University of Warwick, są w stanie znormalizować metabolizm naszego organizmu i przyspieszyć proces walki z nadwagą.

Liczne badania dowodzą, że czerwone winogrona i pomarańcze, zmniejszają poziom cukru we krwi i wzmacniają ściany tętnic. Owoce te doskonale również smakują, co jest ich dodatkowym atutem.

W badaniu analizowano wpływ różnych pokarmów na zdrowie osób chorych na cukrzycę i zmagających się z otyłością. Okazało się, że TRANS-resweratrol wraz z hesperetyną z czerwonych winogron, działają ze sobą synergicznie.

Naukowcy opracowują obecnie dodatki biologiczne wytwarzane z koncentratu z tych owoców.

Dodaj komentarz